Vilken Tur Att Det Regnar!

Så slipper man den plågan det innebär att ligga och självsteka sig som ett annat gris-spett i elden som är ett vanligt förekommande tema för Ms. Phalangie sommarhalvåret. En dag kan utforma sig på ett ungefär såhär:

12.20
Lägger mig tillrätta på filten.
12.23 Kollar klockan på mobilen. Nej jag hade visst inte solat i en halvtimma.
12.32 Kollar mobilen igen. Nån kanske har ringt?
12.35 Läser lite i Sköna Hem. Får akut mjölksyrekramp i armarna av att hålla upp tidningen.
12.37 Bligar ner på magen för att kontrollera om jag fått någon färg. Ser ingen solbränna, bara eldiga prickar framför ögonen.
12.40 Börjar känna att det bränner i fejjan. Gott tecken.
12.43 Börjar svettas ymnigt längs med ryggraden.
12.44
Ser en hund som bajsar 5 meter ifrån min filt och tittar mig rabiat rätt in i ögonen. Springer snabbt in.
12.45 Slut på solning.

PlastPåsar

Vi (jag) har en massa plastpåsar skräpandes runtom i vår lägenhet. Påsar som vi (jag) aldrig orkar rensa. Nej de syns oftast inte. Men när de gör det, tenderar de att bidra med att det ser lite skräpigt ut (måste jag erkänna), och gör lite/inget för att höja mysfaktorn i hushållet.
Men jag har mina små knep så att de ostört ska få leva med mig och framförallt undvikas att kallblodigt slängas av min pås-hatande sambo.
Knepen består i att gömma dem på allehanda ställen. (Alternativt göra höga skulpturer av dem för att de ska smälta in bland inredningen på ett naturligt sätt). Och därefter cirkulera skulpturerna för att undvika eventuella uppenbara upptäckter.
Detta är ett sannerligen svårt företag då undertecknad för nuvarande huserar på 49,6 kvadrat. Varken mer eller mindre. (Eller ja, egentligen 2 kvadrat vädringsbalkong också, men där kan jag inte lämna de stackarna. Då kan jag lika gärna ställa dem utanför Farbror Args dörr och plinga på. Självklart skulle jag springa därifrån för att undvika kölhalning).

Vad påsarna innehåller?

Ingen aning.

Antagligen något viktigt.

MotReaktion

En anstormning av arga mail har nedlusat min inkorg. Människor som har väldigt lite humor och/eller inte riktigt klarar av ironiska vinklar av livet har hört av sig från olika håll. Med alldeles egna frågor. Här är ett urval:

Du ser ut som om du blivit hittad i ett sopnedkast. Hur gör du?
Svar:
Jag dementerar starkt denna fråga. Det enda sopiga med mig är håret som tvättades för en vecka sen. Men det kallas rock-chic för er som inte vet. Ok. Nästa!

Ditt liv verkar vara en enda lång serie av tråkiga upprepningar och vanliga dagar, stämmer det?
Svar:
Det stämmer inte. Jag har ett mycket innehållsrikt liv. Till exempel har jag spenderat 6 timmar framför datorn bara idag. Så det så.

Det verkar inte som du har alla hästar i stallet. Hissen går inte ända upp om du förstår vad jag menar?
Svar:
Jag förstår inte riktigt vad du menar.

Du och A. verkar ha ett dött förhållande. Hur förklarar du det?
Svar:
Nej nej. Det är ett missförstånd. Vi lever båda två.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stör mig inte mer. Människor som inte innehar den ironiska nerven göra sig icke besvär på detta forum.
Tack på förhand.

/Redaktionen genom Regina Phalangie

På Allmän Begäran

Ms. Phalangie svarar på frågor

Får en hel del frågor till min mail. Tänkte ge svar på några av de mest återkommande frågorna:


Du är sjukt snygg. Vad är din hemlighet?

Svar: Hemligheten är att dricka så l i t e vatten som möjligt. Att dricka just vatten är nämligen väldigt tråkigt. Tråkiga saker får man rynkor av. Inte bra.


Du verkar ha ett enormt spännande liv. Är det så?

Svar: Oh ja! Det stämmer. För att dra ett exempel så när jag var ute sist blev jag shitfaced drunk och pratade skånska hela natten (tills jag somnade hemma i n n a n tolvslaget). Det var spännande.

Du framstår som så smart, vad pluggar du till? Hjärnkirurg?

Svar: Jo tack jag är faktiskt väldigt klok. Dock pluggar jag inte till hjärnkirurg, men nästan. Jag pluggar till lantmäteriingenjör.


Du och A. verkar ha världens mest spontana förhållande, stämmer det?

Svar: Ja gud ja, vi är otroligt spontana. Till exempel igår, när jag låg och pratade om mig själv, så somnade A. Det var väldigt spontant av honom.




Hoppas ni är nöjda med svaren!





(Ok ok jag erkänner, jag har modifierat frågorna.)


Gode Gud

Äldre människor har oftast mer insikt än yngre och framförallt har de alltid goda råd när något går snett i ens liv. Varför? Och hur kan de vara så kloka? Jag har efter många långa funderingar kanske kommit fram till det mest korrekta svaret på den frågan. Det kan bero på att de alltid har minst 5 broderade bonader i hallen med olika kloka livs-uppmaningar. På detta sätt blir de påminda vareviga dag om hur man ska leva och hur man ska leda människor rätt på livets snubbliga väg.

Tänk vad roligt det skulle vara om du kom hem till Asta 85 år och fick syn på alla hennes bonader (som hon självklart broderat alldeles själv) i hallen. Och istället för "Morgonstund har guld i mun", "Mor lilla mor, vem är väl som du" och "Jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag" så ser du följande:

- Sjukdomar uppstår spontant till följd av olämpligt leverne -

- Det är ett vetenskapligt faktum att man försvagar sina ögon om man rakar av sig
sin mustasch -

- Badning bör endast ske under sommaren, och bara av rika människor som äter en fin och raffinerad kost. För alla andra, och vid andra tidpunkter, är det synnerligen skadligt för hälsan -

- Jordskalv uppstår där folk lever i synd -

- Gå fort och le mycket, så är det ingen som märker att du är ful -

- Bäst att köpa upp pengarna innan de tar slut -

- Det är bättre att vara omsorgsfullt overksam än att arbeta slarvigt -

- Arbete är en aktivitet som är till för tråkmånsar -

- Pengar kan inte köpa dig vänner, men de gör dina fiender betydligt hövligare -

Och längst fram, mitt på dörren, hänger denna vädjan, som för att understryka det allra viktigaste innan lilla Asta stapplar ut genom dörren:

- Gode Gud.
Giv mig värme, ödmjukhet och tålamod
Så att jag icke slår ihjäl mina medmänniskor
Ty det vore så otrevligt -

I-LandsProblem

Ibland är det så tungt att gå upp på morgonen. Problemen hopar sig och det är knappt orken finns att släpa sig ur sin mjuka säng och fluffiga duntäcke. Mjölken är slut, mackorna är torra och "jag har inte fått ett enda mail på hela natten - ingen älskar mig!"
Man förstår inte riktigt hur det har kommit sig men det känns som om hela världen är emot just en själv. Detta kallas i modernt språk för ilands-problem och är tvärtemot ulands-problem inte alls ok att prata om. Skulle man mot all förmodan vara så dum man erkänner att man pinsamt nog tycker så minimala saker är jobbiga, så måste man vara noga med att poängtera att det faktiskt rör sig om s.k. ilands-problem. Vidare måste man understryka hur medveten man är om att man faktiskt inte ska klaga när man har mat på bordet, fast jobb, tak över huvudet och pengar på banken.
Efter många förfrågningar och påtryckningar uppifrån har jag nu sammanställt en liten check-lista för att lätt kunna kontrollera vilken nivå man själv är på.
Så, här kommer det:
15 tvättsäkra bevis - Du vet att du är fast i I-Landsfällan när:

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

  • Du tycker att det är otroligt jobbigt att köa till bankomaten
  • Batteriet på mobilen är på väg att dö och det känns som om hela världen kommer att gå under om du inte får tag i en laddare snart
  • Du tycker att det är helt naturligt att slänga mat typ varje dag för att den snart är framme vid bästföre-datumet
  • Du tycker att det är jobbigt med kontanter och undrar vad man ska med detta nödvändiga ont till, när det finns så fina plastkort
  • Du tycker att hela världen är emot dig när servitören glömmer att ta byta ut oliverna mot fetaost på din beställning för sjuttioelfte gången i år
  • Du funderar ut vilken väg du ska ta för att slippa prata med damen på spårvagnen som vill ha 3 kronor
  • Du suckar vid varje rödljus och kalkylerar seriöst på vilken fart du ska köra i till nästa för att undvika att det hinner slå om till rött innan du är förbi
  • Du ligger på golvet och tjuter för att du inte har några kläder att ta på dig och runtomkring dig ligger högar med kläder, utdragna och nobbade, från din walkin-closet
  • Du alltid köper med dig extra plastpåsar från ICA - för att använda som skräppåsar (som du lägger i botten på dom 3 påsarna du även köper för att få hem maten)
  • Du suckar när den äldre damen framför dig på ICA har med sig sina gamla påsar och återanvänder dom
  • När samma dam kommer tillbaka och påpekar att hon faktiskt inte fick 2 kronors rabatt på tvättmedlet och att gurkan faktiskt var rutten håller du på att gå åt
  • Du blir irriterad när smöret är slut - torra mackor är faktiskt inte roligt
  • Du fejk-pratar högt i mobilen varje gång du ska korsa gården för att slippa grannen
  • Du blir uppriktigt nedstämd, för att inte säga deprimerad, när bankkontot är tömt och du inser att du inte kan spontanhandla någonting förrän löning (matkontot är alltid fullt - och du förbannar dig själv för att du satte över så onödigt mycket pengar där - havregrynsgröt har ju alltid funkat förut, och du behöver verkligen nya jeans)
  • Du blir sur när en nagel går av "a, men jag försöker ju spara"

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$


"I Have A Dream" - Or Something Else That's Hot

Det är bara fyra dagar sedan en skrikande och gråtande Paris Hilton släpades tillbaka till fängelset. Här kommer delar ur första intervjun: (och detta utspelar sig alltså 4 dygn = 96 timmar, efter att hon vägrade inse att hon måste ta sitt straff som alla andra som kört rattfulla UPPREPAT antal gånger.)
"I'm not thesame person I was. I know that I can make a difference, that I have the power to do that. I want to do different things when I'm out of here".

Människan försöker sig också på att förklara sitt utomordentligt blåsta beteende, eftersom hon nu är mer upplyst och tillfreds som människa:
"I used to act dumb. It was an act, and that act is no longer cute. It is not who I am, nor do I want to be that person for the young girls who looked up to me".

Eftersom hon nu är en förändrad person och mer inne på ett "healtheworld-spår" så har hon fler smarta ideèr i bagaget. På frågan om vad hon vill ägna sig åt efter detta (eftersom hon klarlagt att hon inte ska spela dum längre) svarar hon att hon vill jobba mot bröstcancer.
"Min mormor hade bröstcancer eller MS". (WHAT? Både och, eller kommer hon inte ihåg riktigt, det kanske utspelade sig under tiden Paris spelade dum?)
Men helbrägdar-rörelsen slutar inte där. Hon vill även hjälpa sjuka barn. En till idè hoppar upp i huvudet på henne: "Jag kanske kan få leksaksföretag att bygga en ParisHilton-lekstuga dit barn kan få komma!"

På frågan om hur jobbigt det är med sminkförbud i finkan svarar hon:
"Jag är inte så ytlig. Jag har inte speglat mig en enda gång sedan jag kom hit."

Vilken tur då att hennes mugshot blev så bra och representativt!

A Bad HairDay?

Läste en artikel i gårdagens .SE som jag känner att jag bara måste spara till eftervärlden. Det fick mig att fundera på hur många dåliga ursäkter det har fantiserats fram genom åren för att förklara varför man betett sig på ett visst sätt, mig själv inkluderad. "Spårvagnen krockade 2 gånger och sedan kom tullen och genomsökte efter knark. När jag väl äntligen kom av såg jag att jag hade åkt åt helt fel håll, hamnade vid Mariaplan när jag skulle till Härlanda".

Men den här tar ursäkterna till en helt annan nivå:
(en aning förkortad och återgiven fritt ur minnet):

"En kvinna åtalades under gårdagen för våld mot tjänsteman efter att ha först försökt smita ifrån biljettkontrollanterna på spårvagnen. När dom väl fick tag i henne skrek hon som en besatt och avfyrade flertalet välriktade sparkar mot en av kontrollanternas juveler. Hon erkände senare under förhör sitt beteende och förklarade det hela med att hon hade haft en riktigt dålig dag".

Fabulous!

RSS 2.0